Acasă Politic Bucuresti: Privatizarea Oltchim a esuat. Amenintari cu plangeri penale de ambele parti

Bucuresti: Privatizarea Oltchim a esuat. Amenintari cu plangeri penale de ambele parti

DISTRIBUIȚI

113596 – 02102012 – Dan Diaconescu a pierdut contractul pentru privatizarea combinatului Oltchim Ramnicu Valcea din cauza ca nu a semnat documentele oficiale in timp util si nu a dovedit ca are banii necesari,

asa cum ceruse Guvernul, a anuntat luni seara ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

Diaconescu nu a platit suma de 203,1 milioane de lei pentru cumpararea pachetului de 54,8 % din Oltchim, sustinand ca guvernantii nu au acceptat conditiile sale. 

Luni a fost data limita pentru semnarea contractului si efectuarea platii, insa Dan Diaconescu sustine ca ar trebui sa poata negocia pana in februarie 2013.

Diaconescu declarase ca va plati banii cash, deoarece „domnul Ponta dorea sa vada banii”, astfel ca luni seara s-a prezentat la Ministerul Economiei cu sapte saci cu bani, pentru salariile muncitorior de la Oltchim.

Dan Diaconescu a catalogat finalul discutiilor pentru privatizarea Oltchim drept „o escrocherie facuta de guvernantii in functie”.

„Aveam dreptul in seara asta (luni seara – n. r.), pana la 23.59, sa negociem contractul si sa semnam. Au calcat in picioare inclusiv oferta. Dupa ce a venit masina cu banii mei personali, domnul Ponta a ordonat subalternilor sa anuleze orice fel de licitatie. Domnul Ponta ar tebui sa isi dea demisia indata. Domnul Ponta e un mare mincinos, minte cum respira. A creat un castel de nisip, evitand sa spuna adevarul. A anulat licitatia pentru ca nu vroia sa o castigam noi”, a declarat patronul OTV.

El a sustinut ca va depune plangere penala impotriva premierului Victor Ponta si a sefului OPSPI, Remus Vulpescu.

„Vom face cateva plangeri maine dimineata (marti dimineata – n. r.), la prima ora, la Parchetul General, impotriva domnului Ponta si domnului Vulpescu. Cum il mai puteti crede ca chiar a vrut sa vanda combinatul unui grup de romani? Guvernantii au fugit ca soarecii de pe o corabie care se scufunda”, a declarat Dan Diaconescu, la iesirea din Ministerul Economiei.

„Domnul Ponta va infunda puscaria!”, a adaugat Dan Diaconescu, la iesirea din sediul Ministerului Economiei.

„Au calcat in picioare orice fel de reguli”, a completat Diaconescu, care sustine ca banii pentru salariile angajatilor Oltchim il asteapta in continuare pe premierul Victor Ponta.

De cealalta parte, premierul Victor Ponta, a declarat ca OPSPI va sesiza organele statului privind “tentativa de inselare a institutiilor statului comisa de Dan Diaconescu”.

Seful Guvernului a aratat ca va fi organizata o noua licitatie pentru privatizarea combinatului Oltchim, urmand ca aceasta sa fie organizata in 2013.

Ponta a sustinut ca „circul” trebuie sa se termine si da vina pe guvernul MRU pentru esuarea privatizarii Oltchim.

„Conditiile au fost de natura sa faciliteze accesul la licitatie a unei persoane care nu are capacitatea financiara si dorinta de a participa efectiv la privatizare, ci interese politice si de imagine, care s-au desfasurat in detrimentul angajatilor de la Oltchim, in detrimentul statului roman”, spune Ponta.

Premierul a reiterat faptul ca Dan Diaconescu a promis ca va semna contractul de privatizare in 10 zile si ca va plati 45 de milioane de euro, nu „banii de salarii”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.