Acasă Politic Bucuresti: Romania, vulnerabilizata din interior

Bucuresti: Romania, vulnerabilizata din interior

DISTRIBUIȚI

114070 – 22102012 – Senatorul PSD Mircea Geoana sustine ca formula toxica saracie, grad redus de competitivitate si proasta guvernare ne face vulnerabili in plan intern si, din acest motiv,

Romania merge in genunchi in fata partenerilor externi ai tarii.

„Cred ca principala noastra problema e de natura interna si cred ca faptul ca suntem atat de vulnerabili in plan intern ne face vulnerabili si in plan extern”, a spus Geoana duminica la Antena 3.

Potrivit acestuia, cauzele vulnerabilitatii interne sunt gradul de saracie, gradul redus de competitivitate, guvernarea si coruptia din Romania

„Cand populatie este saraca, cand este atat de multa inegalitate, tara este vulnerabila. Aceasta formula toxica, evident ca tara respectiva merge in genunchi si cere ajutor”, a adaugat senatorul.

Geoana a dat exemplul Poloniei, care a venit cu o formula ce i-a permis sa negocieze de pe pozitii de egalitate cu creditorii europeni. „Polonia are o relatie de parteneriat real, nu de stapan-sluga.”

Potrivit acestuia, exista un sentiment real al inferioritatii Romanie in Uniunea Europeana, iar aceasta situatie implica riscuri importante.

„Sentimentul ca Romania face parte dintr-o categorie inferioara de state membre UE exista. Tratament aparte, pe mine trebuie sa ma monitorizezi suplimentar, eu sunt copilul cel nastrusnic care trebuie pus pe coji de nuca in colt. Europa se va imparti in tari din nucleul dur si tari de la periferie(…) Eu vad un risc important din acest punct de vedere”, a spus Geoana.

De asemenea, senatorul a avertizat ca Romania se indeparteaza de Europa si pierde in fiecare zi bani europeni.

„Romanii au vazut prin aderare o sansa de a recupera decalajele imense. Noi vorbim de o eventuala cuplare la zona euro, dar de fapt noi ne indepartam de Europa. Romania pierde in fiecare zi contactul cu Europa, Romania pierde in fiecare zi bani europeni”, a spus el. – – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.