Acasă Politic Bucureşti: Joaca de-a Codul Muncii

Bucureşti: Joaca de-a Codul Muncii

DISTRIBUIȚI

113764 – 09102012 – La 15 octombrie 2012, Blocul National Sindical va lansa campania nationala pentru strangerea de semnaturi in vederea modificarii actualului Cod al Muncii.

O echipa de experti coordonata de prof.dr. Alexandru Athanasiu a elaborat un proiect de lege care corecteaza erorile din actualul Cod al Muncii si echilibreaza relatia dintre angajat şi angajator, punand totodata legislaţia muncii din Romania in acord cu prevederile Constitutiei, cu directivele europene, conventiile OIM si prevederile Cartei Sociale Europene Revizuite, anunță BNS.

Începand cu 15 octombrie 2012 orice persoana nemultumita de prevederile abuzive ale Codului Muncii poate semna tabelul de sustinere pentru proiectul BNS, disponibil la sediile filialelor judetene ale confederatiei. Dupa strangerea celor 100.000 de semnaturi necesare BNS va inainta Parlamentului proiectul de lege pentru a fi dezbatut si adoptat.

Pe langa modificarea Codului Muncii, pe lista de prioritati pe termen scurt a BNS se mai afla inca trei proiecte de lege menite sa corecteze erorile din legislaţia muncii si sa completeze setul de “instrumente” pe care lucratorii le au la dispozitie pentru a-si apara drepturile. Pana la sfarsitul anului vor fi lansate in dezbatere publica si promovate proiectul de lege privind negocierile colective, proiectul de lege privind conflictele de muncă si proiectul de lege privind ratificarea Protocolului Aditional la Carta Sociala Europeana Revizuita. Acest ultim document va permite formelor organizate ale societatii civile (sindicate, patronate, ONG-uri) sa depuna plangeri colective catre Comitetul European pentru Drepturi Sociale, drept refuzat de circa 12 ani desi Carta Sociala Europeana Revizuita a fost ratificata inca din 1999.

Toate demersurile pe care Blocul National Sindical le va face in urmatoarele doua luni in vederea modificarii si completarii legislatiei muncii si a celei subsecvente se inscriu in linia promovarii valorilor muncii decente ce stau la baza Europei Sociale. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.