Acasă Politic Galati: Doi politisti din Galati, membri ai unei grupari de contrabanda cu...

Galati: Doi politisti din Galati, membri ai unei grupari de contrabanda cu tigari

DISTRIBUIȚI

114041 – 19102012 – Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Galaţi,

au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din şapte persoane, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Potrivit procurorilor, membrii grupării au introdus şi comercializat, în mod ilegal, pe raza municipiilor Galaţi şi Brăila, cantităţi însemnate de ţigări, provenind din Republica Moldova.

Activitatea infracţională a acestora a fost sprijinită de către inculpaţii Daniel Necula şi Lica Iulian Ungureanu, agenţi de poliţie în cadrul Serviciului Poliţiei de Frontieră Galaţi.

La data de 18 octombrie 2012, inculpaţii au fost depistaţi în flagrant delict în timp ce introduceau în ţară importante cantităţi de ţigări, ocazie cu care, în autoturismul lui Necula, au fost descoperite 22.000 de pachete de ţigări şi suma de 40.000 lei.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 16 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Brăila şi Galaţi, la imobile aparţinând membrilor grupării, circumstanţe în care a fost descoperite şi ridicate 40.000 pachete de ţigarete mărcile „M.T”, „Plugarul” şi „Ashima”.

Prejudiciul estimativ cauzat bugetului de stat, prin sustragerea de la plata taxelor vamale este evaluat la suma de 200.000 lei.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a cinci inculpaţi şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.