Acasă Politic Luxemburg: Discutii UE-Rusia despre energie si vize

Luxemburg: Discutii UE-Rusia despre energie si vize

DISTRIBUIȚI

113904 – 14102012 – Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, participă luni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), care se va desfăşura la Luxemburg.

Dezbaterile miniştrilor de Externe din statele membre ale UE vor viza teme de actualitate de pe agenda europeană şi internaţională, precum Vecinătatea sudică, cu accent pe ultimele evoluţii din Siria şi Egipt, Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, Iran, Mali, follow-up la summit-ul UE–China. O atenţie specială va fi acordată Vecinătăţii estice, Belarus, Georgia (inclusiv evaluarea desfăşurării alegerilor parlamentare) şi Republica Moldova. Ministrul Titus Corlăţean va informa asupra elementelor de interes rezultate în urma turneului efectuat în Orientul Mijlociu în cursul acestei săptămâni.

În marja CAE va avea loc un dineu de lucru cu ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, prilej cu care vor fi discutate subiecte de interes comun, în special relaţiile UE-Rusia (cu accent pe energie şi vize), Republica Moldova, evoluţiile din Siria şi Iran. De asemenea, miniştrii vor avea un mic-dejun de lucru pentru un schimb de opinii pe marginea raportului „Grupului de la Berlin referitor la viitorul Europei” (Grupul Westerwelle). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.