Acasă Politic Presedintele Basescu in vizita oficiala in Turkmenistan

Presedintele Basescu in vizita oficiala in Turkmenistan

DISTRIBUIȚI

113850 – 11102012 –  Preşedintele Traian Băsescu efectuează, joi şi vineri, o vizită oficială în Turkmenistan, la invitaţia omologului său Gurbangulî Berdâmuhamedov.

Pe agenda întâlnirii dintre cei doi şefi de stat figurează semnarea ”Planului de acţiuni pentru transpunerea în practică a termenilor „Declaraţiei Comune Prezidenţiale”, în cadrul strategiei pentru consolidarea relaţiilor româno-turkmene, în special în domeniul energetic. În acest sens, o miză importantă a colaborării bilaterale o reprezintă creşterea volumului schimburilor comerciale şi a investiţiilor între România şi Turkmenistan. Dincolo de segmentul energetic, construcţiile, IT-ul, agricultura, industria textilă, managementul resurselor de apă şi sănătatea publică sunt câteva dintre sectoarele de interes comun care au fost identificate ca având un bun potenţial de cooperare, informează Preşedinţia.

Programul preşedintelui Traian Băsescu cuprinde, printre altele, vizite la Monumentul Constituţiei şi la Muzeul Naţional Principal al Turkmenistanului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.