Acasă Politic Strasbourg: Parlamentul European a respins candidatura lui Leonard Orban

Strasbourg: Parlamentul European a respins candidatura lui Leonard Orban

DISTRIBUIȚI

114133 – 24102012 – Parlamentul European (PE) a respins, marti seara, candidatura lui Leonard Orban pentru Curtea Europeana de Conturi. Ministrul roman al Afacerilor Europene a candidat

pentru un loc de membru al Curtii Europene de Conturi. Candidatura sa a fost luata in discutie marti, la Strasbourg, intr-o sedinta plenara.

Desi votului din plenul PE ii urmeaza si o validare din partea Consiliului European, Leonard Orban nu mai are sanse la pozitia dorita in Curtea Europeana de Conturi, deoarece Consiliul va respecta cel mai probabil votul parlamentarilor europeni, asa cum a facut de fiecare data.

Votul de marti seara a avut loc loc in conditiile in care Comisia pentru control bugetar (CONT) a acordat la 26 septembrie un aviz negativ pentru numirea fostului comisar european, cu un vot de 14 la 12.

Leonard Orban a declarat dupa vot ca nu s-a asteptat la un astfel de rezultat.

Curtea Europeana de Conturi are cate un membru din cele 27 de state UE. Rolul institutiei este sa controleze pe teren modul in care sunt administrate fondurile europene, sa elaboreze rapoarte cu privire la verificarile efectuate, si sa inainteze PE si Consiliului UE un raport anual de descarcare de gestiune pentru modul in care Comisia Europeana a gestionat bugetul.

Membrii Curtii sunt desemnati pentru sase ani. In prezent, Romania este reprezentata, incepand din 2007, de judecatorul Ovidiu Ispir.

Dupa respingerea candidaturii lui Leonard Orban, Romania nu pierde postul, insa trebuie sa reia procedura de nominalizare. –www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.