Acasă Politic Vaslui: Prinsi cu 342 kg de peşte braconat

Vaslui: Prinsi cu 342 kg de peşte braconat

DISTRIBUIȚI

113639 – 03102012 – Poliţiştii de frontieră vasluieni au descoperit în timpul unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, 342 kg de peşte braconat de şapte români dintr-o amenajare piscicolă.

În ziua de 2 octombrie a.c.,  poliţiştii de frontieră de la SPF Fălciu au oprit pentru control un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în Vaslui, care se deplasa dinspre localitatea Cârja spre oraşul Murgeni, condus de un român în vârstă de 33 de ani, care era însoţit de alţi doi români, în vârstă de 43 de ani, respectiv, 41 de ani. În portbagajul autoturismului a fost descoperită cantitatea de 265 kg peşte din diferite specii, pentru care persoanele în cauză nu au prezentat documente de provenienţă.

În cadrul aceleiaşi acţiuni desfăşurate, a mai fost oprit pentru control un auoturism Dacia break, înmatriculat în Vaslui, care circula dinspre localitatea Cârja spre municipiul Bârlad, condus de un român în vârstă de 59 de ani, care era însoţit de alţi trei români, cu vârste cuprinse între 18 şi 51 de ani. În portbagajul autoturismului a fost descoperită cantitatea de 77 kg peşte din diferite specii, pentru care persoanele în cauză nu au prezentat documente de provenienţă.

Cei şapte au declarat că au pescuit întreaga cantitate de peşte, cu ajutorul mai multor lansete şi undiţe dintr-o amenajare piscicolă şi că peştele este pentru consumul propriu.

Ei sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră pentru infracţiunea de furt, iar şoferii celor două autoturisme şi pentru infracţiunea de deţinere/transport/comercializare fără documente legale a peştelui, icrelor şi produselor din peşte.

Întreaga cantitate de peşte, în valoare totală de 2.770 lei a fost ridicată de către poliţiştii de frontieră şi fost predată unei unităţi de profil în vederea valorificării. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.