Acasă Politic Bacau: Traficanti de persoane si de minori, reţinuti la Bacau

Bacau: Traficanti de persoane si de minori, reţinuti la Bacau

DISTRIBUIȚI

114370 – 02112012 – Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  BCCO Iaşi,

au destructurat un grup infracţional organizat,  specializat în trafic de persoane şi trafic de minori.

         Potrivit procurorilor, în perioada august – septembrie 2012,  inculpaţii – trei bărbaţi din Bacău, cu vârstele de 37, 34 şi, respectiv, 54 de ani – au recrutat  un număr de 25 de victime, dintre care 8 minori cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, le -au transportat în comuna Zăbala, sat Peteni, judetul Covasna, şi le-au exploatat  prin obligarea la muncă în agricultură.

         Membrii grupării le-au impus  victimelor  un regim de muncă necorespunzător si  le-au obligat să lucreze pana la 17 ore pe zi , fără a fi remunerate.

         Victimele au fost  în mod repetat supuse unor violenţe fizice şi psihice si cazate  în condiţii improprii, fără a li se asigura hrana şi igiena corespunzătoare.

Procurorii  D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 29 de zile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.