Acasă Politic Bucuresti: Deputatul Ion Stan, la votul colegilor

Bucuresti: Deputatul Ion Stan, la votul colegilor

DISTRIBUIȚI

 114966 – 28112012 – Joi, 29 noiembrie, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor trebuie să se intrunească pentru a analiza solicitarea DNA de incuviintare a arestarii deputatului PSD Ion Stan. 1 decembrie este data maxima pana la care Comisia juridica trebuie sa prezinte raportul Biroului Permanent al camerei, iar joi este singura zi lucrătoare în care se mai poate întâmpla acest lucru. În momentul in care Comisia va elabora raportul, se va convoca si plenul, dar si grupul PSD, a declarat secretarul Camerei Deputatilor, Georgian Pop.

Pop a adaugat ca plenul Camerei s-ar putea reuni saptamana viitoare pentru a vota solicitarea DNA.

Marti, ministrul Jutitiei a inaintat conducerii camerei Deputatilor solicitarea procurorilor DNA de a aviza arestarea lui Ion Stan. Deputatul PSD este acuzat de doua infractiuni de coruptie.

Procurorii DNA au inceput, joi, 22 noiembrie, urmarirea penala a deputatului PSD Ion Stan, pentru trafic de influenta.

In ordonanta de incepere a urmaririi penale se arata ca, in perioada 12-14 noiembrie 2012, Ion Stan a pretins de la un denuntator 130.000 lei, bani destinati pentru achizitionarea combustibilului necesar unor autoturisme care urmau a fi folosite in cursul campaniei electorale, precum si pentru achizitionarea unor produse alimentare care urmau a fi impartite in preajma alegerilor parlamentare.

„Invinuitul a pretins banii lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari cu putere de decizie, in vederea inlesnirii derularii unor contracte in curs, precum si pentru obtinerea unor noi contracte de lucrari de catre firmele controlate direct sau indirect de denuntator.

In zilele de 16, 19, 21 si 22 noiembrie 2012, invinuitul Stan Ion a primit, prin intermediul lui Sarca Florin, patru transe a cate 15.000 lei fiecare, o parte din bani fiind folositi pentru achizitionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi impartite in campania electorala”, se arata intr-un comunicat al DNA.

In 23 noiembrie, DNA a anuntat ca a extins cercetarile in cazul lui Ion Stan, acesta fiind acuzat si ca ar fi primit de la denuntator inca 100.000 de euro in 2009, sub forma de produse pentru campania electorala. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.