Acasă Politic Bucuresti: DNA extinde ancheta in cazul Trasculescu

Bucuresti: DNA extinde ancheta in cazul Trasculescu

DISTRIBUIȚI

114831 – 22112012 – Procurorii DNA au extins acuzaţiile aduse fostului deputat Alin Trăşculescu. El va fi cercetat şi pentru asociere în vederea comiterii unei infracţiuni.

Procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă joi lui Alin Trăşculescu extinderea anchetei şi noile acuzaţii. În jurul orelor 12.50, el a părăsit sediul DNA, fără a face declaraţii.

Avocatul său, Cristian Ene, a declarat că fostul deputat va veni la audieri ori de câte ori va fi citat şi că are în continuare interdicţia de a părăsi ţara.

Puţin înainte de orele 10.00, fostul deputat PDL Alin Trăşculescu a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în legătură cu dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Fost lider al PDL Vrancea, Trasculescu a demisionat din funcţia de deputat marţi, chiar în ziua în care urma să se voteze în Parlament ridicarea imunităţii sale şi încuviinţarea arestării cerute de procurori.

Astfel, procurorii DNA pot începe urmărirea penală şi pot cere arestarea lui Trăşculescu, care si-au pierdut imunitatea patlamentara. Competenţa de soluţionare rămâne la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei, pentru că faptele de care este acuzat ar fi fost făcute în timpul mandatului de parlamentar.

Alin Trăşculescu este primul parlamentar roman prins in flagrant de procurorii anticorupţie. El a fost reţinut în seara de 10 noiembrie, la Focşani, în urma unei acţiuni organizate de DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă şi instigare la spălare de bani.

Potrivit procurorilor, el ar fi primit din partea unui om de afaceri 50.000 de lei, printr-un intermediar, în schimbul cărora urma să-i faciliteze obţinerea unor contracte de achiziţii publice. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.