Acasă Politic Bucuresti: Parteneriat intre Camera de Comerţ si PNUD România

Bucuresti: Parteneriat intre Camera de Comerţ si PNUD România

DISTRIBUIȚI

114759 – 20112012 – Conducerea Executivă a Camerei de Comerţ Naţionale a primit vizita de lucru a lui Parviz Fartash, reprezentant rezident ad interim al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) România,

însoţit de Eugenia Stanciu, coordonator proiect, în cadrul PNUD. 

Fartash a vorbit despre misiunea PNUD la nivel global şi în România în particular, precizând că organizaţia pe care o reprezintă militează pentru guvernarea democratică, reducerea sărăciei, prevenirea şi redresarea situaţiilor de criză, mediu şi energie, combaterea HIV/SIDA. Acesta a adus în discuţie iniţiativa Global Compact a Naţiunilor Unite şi dificultăţile întâmpinate în extinderea  acesteia la nivelul mediului de afaceri din România, propunând Camerei Naţionale colaborarea la materializarea acestui demers, în parteneriat.

Camera Naţională a agreat colaborarea propusă şi a prezentat PNUD proiectul CCIR în domeniul Responsabilităţii Sociale Corporative (RSC), unic la nivelul României. Ca urmare derulării acestuia, toate Camerele de Comerţ şi Industrie din România pot furniza asistenţă în domeniul RSC oamenilor de afaceri, prin birouri dedicate, prezente în toate judeţele ţării.

În încheiere, Camera de Comerţ Naţională, principala organizaţie consultată de autorităţi pentru actele normative privitoare la activitatea mediului de afaceri, membră în toate comisiile de dialog social de pe lângă ministere şi PNUD România, care colaborează strâns la dezvoltarea proiectelor sale cu Guvernul, autorităţile locale, organizaţiile societăţii civile şi sectorul privat, au salutat posibilitatea încheierii unui acord cadru de colaborare, un pas firesc şi util pentru comunitate.

În acest sens, în perioada următoare, Camera Naţională şi PNUD România vor discuta un calendar comun de lucru, în sfera cooperării internaţionale şi a Responsabilităţii Sociale Corporative (RSC).  www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.