Acasă Politic Bucuresti: Ponta ii va cere lui Basescu mandat pentru participarea la Consiliul...

Bucuresti: Ponta ii va cere lui Basescu mandat pentru participarea la Consiliul European

DISTRIBUIȚI

114420 – 05112012 – Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că îi va solicita oficial şefului statului, Traian Băsescu, mandat pentru a merge la summitul din 22-23 noiembrie al Consiliului European.

„Marţea viitoare, pe 13, particip la Bruxelles, la întâlnirea cu premierii pe tema mecanismului bugetar multianul 2014-2020. La final când mă întorc în Bucureşti, voi informa conducerera Parlamentului şi pe preşedintele României asupra ultimelor discuţii. Voi solicita oficial, bazat pe aceste discuţii, mandatul pentru a merge la summitul din 22- 23. Dacă preşedintele va fi de acord sau nu, nu ştiu să vă spun în acest moment”, a spus Ponta, citat de Romania Tv.

El a arătat că nu va exista un conflict între premier şi preşedinte pe această temă.

„Nu va fi conflict, până la urmă, va fi o solicitare la care domnia sa va răspunde pozitiv sau negativ, dar nu va fi niciun conflict pe această temă. Eu îmi doresc mult să evităm orice conflite şi înainte şi după alegeri. (…) Avem nevoie de stabilitate”, a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, în octombrie, la Bruxelles, cu privire la faptul că premierul Ponta vrea delegare din partea şefului statului pentru participarea la următorul Consiliu European, el răspunzând: „Să ajungem până la următorul Consiliu. Îl aştept cu multă nerăbdare”.

„Să ajungem până la următorul Consiliu. Îl aştept cu multă nerăbdare”, a declarat Băsescu, întrebat de jurnalişti cu privire la afirmaţia premierului Ponta privind faptul că acesta ar dori să primească delegare de la preşedinte pentru a participa la Consiliul European din noiembrie, având în vedere tematica ce ţine de competenţele Guvernului, respectiv decizia privind cadrul bugetar multianual al UE 20.

Totodată, el a spus că participarea României la Consiliul European din noiembrie va fi „conform Constituţiei”, însă a arătat că delegaţia României va fi constituită în acord cu „nevoile de asistenţă” pe care le va avea el.

Guvernul a decis recent constituirea unui consiliu care să stabilească poziţia României în negocierile din UE privind bugetul 2014-2020, structură condusă de primul-ministru, dar în care nu sunt incluşi membri ai Preşedinţiei, reprezentanţii altor instituţii putând participa doar dacă sunt special invitaţi. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.