Acasă Politic Chisinau: Ghimpu: „Republica Moldova nu poate exista fara umbrela NATO”

Chisinau: Ghimpu: „Republica Moldova nu poate exista fara umbrela NATO”

DISTRIBUIȚI

114612 – 13112012 – Presedintele Partidului Liberal din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, sustine ca pentru a adera la Uniunea Europeana, tara sa trebuie sa devina membru al NATO.

Totodata, „punctul fierbinte in relatia NATO si Rusia este acum scutul antiracheta dezvoltat de NATO si Statele Unite in Europa”, a adaugat Ghimpu, citat de Unimedia.md.

„Republica Moldova nu poate exista ca stat fara o umbrela cum este NATO. Toti cei care au aderat la UE in ultima perioada, dupa perestroika lui Gorbaciov ca sa tragem linia sa stie lumea ca de aici s-a pornit lupta pentru democratie, toate aceste tari au trecut prin NATO si apoi UE. Cand va veni ziua sa ne accepte pe noi in Uniunea Europeana, nu stim care vor fi atunci conditiile Europei. Astazi avem alte conditii, reforme, lupta impotriva coruptie”, a mentionat Ghimpu.

Potrivit sursei, Republica Moldova ar trebui sa caute pe cineva care i-ar apara integritatea si securitatea, iar existenta scutului antiracheta este doar in beneficiul tarii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.