Acasă Politic Irak: Titus Corlatean s-a intalnit cu reprezentanti ai comunitatii de romani din...

Irak: Titus Corlatean s-a intalnit cu reprezentanti ai comunitatii de romani din Irak

DISTRIBUIȚI

114413 – 05112012 – Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a avut, pe 4 noiembrie a. c., o întrevedere cu membri ai comunităţii de români din Republica Irak şi cu reprezentanţi ai absolvenţilor irakieni ai universităţilor din România.

În cadrul întâlnirii, ministrul român a evidenţiat „rolul important pe care îl joacă membrii comunităţii româneşti şi aportul acestora la consolidarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Republica Irak”.

Şeful diplomaţiei române a informat despre deschiderea oficială, la 5 noiembrie 2012, a Biroului Consular al României la Erbil, ca parte a secţiei consulare a Ambasadei României la Bagdad, menit să răspundă nevoilor comunităţii de români din această regiune a Republicii Irak.

În acest context, ministrul Afacerilor Externe a făcut o prezentare a evoluţiilor recente din ţara noastră şi a reiterat caracterul prioritar pe care îl acordă autorităţile române relaţiilor cu membrii comunităţilor originarilor din România aflaţi în afara graniţelor.

Venind în întâmpinarea preocupărilor exprimate de unii cetăţeni români participanţi la discuţii, şeful diplomaţiei române a anunţat crearea unor grupuri de lucru la nivelul MAE care să analizeze modalităţile prin care partea română poate îmbunătăţi cadrul juridic în materie consulară, în concordanţă cu principiile europene. – www.promptmeda.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.