Acasă Politic Romania, condamnata pentru interceptari ilegale

Romania, condamnata pentru interceptari ilegale

DISTRIBUIȚI

114972 – 28112012 – Statul român a fost condamnat la CEDO pentru încălcarea dreptului la respectarea vieţii private şi de familie în cazul judecatoarei Elena Pop Blaga, de la Tribunalul Bihor, în prezent pensionară, care a fost arestată şi trimisă în judecată abuziv de PNA Oradea, pentru o aşa-zisă luare de mită, într-un dosar instrumentat de procurorii Ioan Moldovan şi Dan Chirculescu.

Magistraţii de la CEDO au reţinut faptul că în timpul cercetărilor penale, judecătoarea Elena Pop Blaga a fost ascultată ilegal, în baza unor autorizaţii de interceptare emise de procurori, dar şi de Înalta Curte, în perioada 1999 – 2003, ascultări care au continuat şi în 2005. Pe lângă condamnarea Romaniei pentru încalcărea art. 8 din Convenţie, judecătorii europeni au mai reţinut şi expunerea judecătoarei Blaga la rele tratamente pe perioada cât a fost ţinută în arest, după ce a fost plimbată de procurori cu cătuşe prin faţa presei pentru a fi expusă maximei umilinţe.

În plângerea depusă la CEDO, judecatoarea Elena Pop Blaga a acuzat faptul că i-au fost ascultate ilegal convorbirile telefonice în baza Legii 51/1991, mandate în baza cărora i-au fost ascultate inclusiv convorbirile purtate cu sotul ei.

CEDO a acordat daune simbolice, conform practicii sale potrivit căreia simpla recunoaştere a dreptului încălcat constituie o reparare a prejudiciului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.