Acasă Politic Arges: Ministrul Mediului: Pădurea Trivale – rezervaţie naturală

Arges: Ministrul Mediului: Pădurea Trivale – rezervaţie naturală

DISTRIBUIȚI

115123 – 05122012 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a participat la ceremonia de decernare a premiului „Primăria Verde – pentru iniţierea unui proiect”.

          Proiectul pentru care primăria Piteşti a fost premiată  este „Creare Parc Lunca Argeşului”, finanţat prin fonduri europene, având o valoare de peste 40 de milioane de lei. Parcul Lunca Argeşului este amplasat în partea de nord a municipiului Piteşti, în zona periferică a oraşului.

          Revista de mediu şi ecologie Infomediu Europa este iniţiatoarea evenimentului de premiere şi promovare a persoanelor, iniţiativelor, proiectelor şi organizaţiilor cu impact semnificativ în protecţia mediului. Chestionarul de vot, prin intermediul căruia se stabilesc câştigătorii este completat de entităţi şi instituţii din domeniul protecţiei mediului, printre care Agenţia de Mediu, Garda de Mediu sau Regia Naţională a Pădurilor-Romsilva.

          Ministrul Rovana Plumb şi-a arătat interesul şi mulţumirea pentru faptul că astfel de proiecte  verzi sunt dezvoltate, iar autorităţile locale preiau iniţiative de a respecta natura, dar şi de a utiliza fondurile europene în interesul cetăţenilor. „Sunt mulţumită când văd banii europeni puşi la lucru într-un mod util. Extinderea suprafeţei de spaţiu verde într-un oraş precum Piteşti era un gest necesar”. Totodată, ministrul Mediului şi Pădurilor a dat o veste bună cetăţenilor din municipiul Piteşti: „Am ceva să vă anunţ ceva legat de sufletul dumneavoastră şi anume că Pădurea Trivale va fi desemnată rezervaţie naturală de tip forestier, chiar săptămâna viitoare, la şedinţa de guvern va fi pe ordinea de zi”.

          O altă informaţie de interes general a fost prezentată de ministrul Rovana Plumb,  şi anume că va propune Guvernului ca în noul Program de Guvernare sa fie prevăzută reţeaua „Oraşul Verde”, similar reţelei Natura 2000. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.