Acasă Politic Bucuresti: Dosarul ”Afacerea Băneasa”, trimis în instanță

Bucuresti: Dosarul ”Afacerea Băneasa”, trimis în instanță

DISTRIBUIȚI

 – 115581 – 21122012 – Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe omul de afaceri Puiu Popoviciu, alaturi de alti 11 inculpati, printre care un fost prefect si un fost sef al DGIPI, toti implicati in dosarul „Afacerea Baneasa”.

            Puiu Popoviciu este acuzat de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice. In anul 2000, Popoviciu a luat prin asociere un teren de 230 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB) la un pret mult subevaluat. El a platit 82.000 de euro, prejudiciul creat fiind de 619.472.218 lei.

            In dosarul „Afacerea Baneasa” apar si alte nume grele, care au fost la randul lor trimise in judecata. Este vorba de fostul sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din M.A.I, Cornel Serban, fostul sef al Divizie Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie din M.A.I, Daniel Pitcovici, fostul prefect al Bucurestiului, Florin Luican, fostul rector al Universitatii de Stiinte Agronomice, Ioan Alecu, precum si alti functionari inalti din cadrul Primariei Sectorului 1.

            „In perioada 2000 – 2004, inculpatul Alecu Ioan Niculae, beneficiind de sprijinul interesat al inculpatului Popoviciu Gabriel Aurel, in baza unui contract incheiat cu incalcarea prevederilor legale, a facut posibila aducerea unui teren de 224 hectare, apartinand domeniului public al statului, ca aport in natura la capitalul social al SC Baneasa Investments SA, societate controlata de Popoviciu Gabriel Aurel. In conditiile in care terenul respectiv (ferma Baneasa) se afla in proprietatea publica a statului, conform legii, nu putea sa faca obiectul vreunei tranzactii si, in plus, a fost in mod vadit subevaluat. In momentul constituirii ca aport la capitalul social al SC Baneasa Investments S.A., terenul a fost evaluat la valoarea de 1 USD/mp, in timp ce valoarea de piata de la acea data era de aproximativ 150 euro/mp”, se arata intr-un comunicat al DNA. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.