Acasă Politic Bucuresti: Gazprom vine, după alegeri, să discute preluarea Oltchim

Bucuresti: Gazprom vine, după alegeri, să discute preluarea Oltchim

DISTRIBUIȚI

 – 115131 – 05122012 – O delegaţie a companiei ruse TISE, deţinută de Gazprom, este aşteptată la Bucureşti în câteva zile pentru discuţii privind o „colaborare strategică” în sectorul petrochimiei, rafinării petrolului şi a produselor chimice, inclusiv Oltchim, a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei Rodin Traicu.

„Cei de la TISE au reprogramat vizita datorită unor evenimente care au avut loc în Federaţia Rusă la care preşedintele TISE a fost antamat. Vizita este la nivel de preşedinte al TISE, probabil va avea loc la mijlocul lunii decembrie şi va fi stabilită pe canale diplomatice, prin ambasada României la Moscova”, a afirmat Traicu, citat de Cotidianul.ro.

Întâlnirea cu deleagaţia companiei ruse a fost iniţial programată pentru mijlocul lunii noiembrie.

Compania TISE, din grupul Gazprom, s-a arătat interesată la începutul anului de preluarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea, dar nu a participat la licitaţia organizată de Ministerul Economiei în luna septembrie.

TISE (Technologies, Investments, Services, Energy), este prezidată de Nikolai P. Tokarev, care este preşedinte şi al companiei de stat Transneft, care deţine reteaua de oleoducte din Rusia. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.