Acasă Politic Bucuresti: Hidroelectrica – investitii de 130 milioane euro pe raul Strei

Bucuresti: Hidroelectrica – investitii de 130 milioane euro pe raul Strei

DISTRIBUIȚI

 – 115360 – 13122012 – Receptia finala a Centralei Hidroelectrice Plopi (11,9 MW putere instalata) aflata in judetul Hunedoara, care va avea loc vineri, 14 decembrie, in prezenta administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a reprezentantilor executivului societatii si a oficialitatilor locale, marcheaza schimbarea strategiei de valorificare a potentialului hidroenergetic de care dispune raul Strei.

In aval de CHE Plopi se vor finaliza, pana in 2016, CHE Bretea (9,9 MW) si alte patru microhidrocentrale cu  puteri instalate mai mici de 10 MW, in cadrul unui proiect de investitii in valoare de cca. 130 milioane euro, care va genera venituri suplimentare de 14,2 milioane euro anual, prin accesarea schemei de sprijin cu certificate verzi, potrivit unui comunicat al Euro Insol.

„Promovarea unor proiecte de investitii optimizate pe criterii de eficienta energetica, la capacitati noi de productie, care sa se califice pentru acordarea de certificate verzi, reprezinta o prioritate pentru Hidroelectrica pana in 2016, deoarece finalizarea lor va aduce venituri suplimentare de 165 euro pe fiecare MW de energie regenerabila produs si va permite amortizarea accelerata a investitiilor ” a declarat reprezentantul Euro Insol, Remus Borza, administrator judiciar al societatii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.