Acasă Politic Bucuresti: Ministerul Justitiei plusează

Bucuresti: Ministerul Justitiei plusează

DISTRIBUIȚI

 115652 – 28122012 – Unii dintre membrii Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au acţionat în mod neprofesionist şi au avut accente pronunţate de rigiditate şi de autoritarism în cadrul interviului susţinut de cei doi procurori propuşi de Mona Pivniceru pentru funcţia de procuror general şi de procuror-şef al DNA, Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie.

Mona Pivniceru i-a transmis joi preşedintelui Traian Băsescu cele două propuneri şi a publicat analiza comparativă a procedurilor care au avut loc la minister şi la CSM. Ioan Irimie şi Tiberiu Niţu au fost respinşi în urma audierilor dinSecţia pentru procurori a CSM.

În documentul publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei, ministerul critică lipsa de unitate a membrilor Secţiei în cadrul procedurii şi chiar necunoaşterea de către unii dintre aceştia a tehnicilor minimale de interviu, ca procedură de selecţie a resurselor umane.

Potrivit Ministerului Justiţiei, unii dintre intervievatori au folosit în cursul interviului un ton inchizitorial, total inadecvat unui interviu la care participă magistraţi, ceea ce a condus la alterarea semnificativă a climatului de comunicare, fiind adresate întrebări ‘în cascadă”, confuze sau nerelevante.

„Un alt aspect este acela că unii dintre membrii ai Secţiei pentru procurori au făcut, în cursul interviului, judecăţi personale sau remarci critice la adresa candidaţilor, deşi acestea sunt interzise conform literaturii de specialitate, una dintre ele situându-se aproape de limita deontologiei profesionale”, se mai arată în document.

Din analiza exhaustivă a conţinutului celor două hotărâri prin care au fost avizate negativ propunerile formulate de ministrul justiţiei, Ministerul Justiţiei susţine că multe dintre aspectele reţinute nu au o bază reală sau o fundamentare detaliată.

„Cele mai multe constatări sunt fie nemotivate, fie rezultate din extrapolarea unui sau a unor elemente singulare, unele dintre acestea fără corespondent în desfăşurarea procedurii”, se mai arată în analiza ministerului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.