Acasă Politic Bucuresti: Peste 1.140 de scoli au fost inchise joi

Bucuresti: Peste 1.140 de scoli au fost inchise joi

DISTRIBUIȚI

115365 – 13122012 – Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene joi, până la orele 13.30, în 34 de judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în mod normal, în timp ce în opt judeţe aceasta este afectată de condiţiile meteorologice improprii, informează Ministerul Educaţiei.

Cele mai multe unităţi de învăţământ în care cursurile au fost suspendate din cauza vremii nefavorabile sunt în judeţele Botoşani (538) şi Dolj (490). Alte patru judeţe (Vaslui, Iaşi, Neamţ şi Teleorman) au raportat suspendarea activităţii şcolare în 111 unităţi de învăţământ (cele mai multe în judeţul Vaslui – 48). În celelalte două judeţe (Brăila şi Hunedoara) sunt doar 4 şcoli în care nu se susţin ore la clasă.

Un caz deosebit s-a înregistrat în judeţul Botoşani unde, din cauza drumurilor blocate, 211 elevi navetişti au fost cazaţi în regim de urgenţă, în noaptea de 12 spre 13 decembrie, în sediul Poliţiei de Frontieră Româneşti şi Agromec Dragalina, respectiv unităţi şcolare din localităţile Ştefăneşti şi Dumbrăviţa. Dintre aceştia, în cursul acestei zile mai sunt prezenţi în spaţiile temporare de cazare 103 elevi.

În total, în cele opt judeţe amintite anterior, 1.143 unităţi de învăţământ şi-au suspendat activitatea instructiv-educativă joi. Numărul elevilor şi preşcolarilor aflaţi în situaţia de a nu frecventa cursurile este de 144.775. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.