Acasă Politic Bucuresti: Premierul publica angajamentul semnat cu presedintele

Bucuresti: Premierul publica angajamentul semnat cu presedintele

DISTRIBUIȚI

 – 115493 – 19122012 – Prim-ministrul Victor Pontat a declarat ca va publica miercuri acordul cu presedintele Traian Basescu, avand acceptul acestuia. Ponta a precizat ca initiativa acordului cu Basescu a avut-o presedintele, in luna septembrie, insa acesta nu s-a „finalizat atunci. „Acordul initial, in septembrie, mi-a fost propus de domnul Basescu si nu s-a mai

finalizat…”, a afirmat Ponta, la B1Tv.

Basescu ar fi dorit sa treaca in acord si prevederea cu 300 de parlamentari, dar Ponta a refuzat, lasand Parlamentul sa decida.

„Presedintele a vrut sa trecem aia cu 300 de parlamentari. Am spus, stati asa, asta decide Parlamentul. Sunt niste principii care reflecta nu doar Constitutia, ci si situatia politica actuala”, a dezvaluit Ponta.  Premierul a mai aratat ca „nu exista nimic in acordul acela ca nu o sa-l mai suspende USL pe Basescu. Nici vorba. Acolo e vorba de statul de drept, de independenta justitiei, de modificarea Constitutiei.”

Ponta a mai spus ca un astfel de acord era necesar intrucat liderii europeni cunosteau doar informatiile din presa europeana care anuntau ca Traian Basescu nu il va desemna premier.

„Barroso si Schulz nu citesc ziarele din Romania, ci pe cele din Europa. Ei stiau ca va fi criza, ca Basescu nu-l va pune pe Ponta premier. Si asta era o problema”, a completat Ponta. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.