Acasă Politic Bucuresti: Telverde si platforma online pentru nereguli si fraude la alegeri

Bucuresti: Telverde si platforma online pentru nereguli si fraude la alegeri

DISTRIBUIȚI

 – 115135 – 05122012 – Asociatia Pro Democratia (APD) vine in sprijinul cetatenilor punand la dispozitia lor serviciul Telverde cu acces gratuit 0800.070.100 si platforma online alegericorecte.ro pentru a sesiza nereguli si fraude din timpul alegerilor parlamentare.

Linia telefonica va fi disponibila sambata, 8 decembrie, intre orele 9.00 – 20.00 si duminica, 9 decembrie, intre orele 7.00 – 23.00 si va putea fi utilizata de catre cetateni si pentru a obtine informatii referitoare la detalii tehnice legate de procesul electoral. Sesizarile vor fi directionate catre institutiile relevante si vor fi urmarite de catre APD.

Pagina web contine ca element central o harta interactiva care permite utilizatorilor sa marcheze nereguli si fraude electorale, cu posibilitatea de a include descrieri, de a posta fisiere audio, video sau imagini sau de a recomanda legaturi web. Pe harta se pot marca mai multe tipuri de activitati care contravin legislatiei in vigoare si recomandarilor internationale in materie electorala, pornind de la mita, vot dublu pana la campanie in ziua votului sau cheltuirea fondurilor publice cu scopuri electorale.

De asemenea, observatorii acreditati de catre Asociatia Pro Democratia vor monitoriza desfasurarea procesului electoral si corectitudinea votului in mai multe localitati din tara. Neregurile sesizate vor fi transmise public sambata (daca este cazul) si duminica, in timp real, prin comunicate de presa. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.