Acasă Politic Bucuresti: Trimisi in judecata pentru santaj cu materiale compromitatoare pe Internet

Bucuresti: Trimisi in judecata pentru santaj cu materiale compromitatoare pe Internet

DISTRIBUIȚI

 – 115586 – 21122012 – DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Tom Baran, pentru şantaj, şi a Danielei Janette Neagu, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, pentru complicitate la infracţiunea de şantaj.

Cei doi sunt acuzati că între decembrie 2011 și 16 februarie 2012, prin postarea pe Internet a unor materiale audio – video compromiţătoare, au constrâns un președinte al unei ONG să plătească, in mod injust, 25.000 euro. Baran a condiţionat retragerea de pe Internet a materialelor în schimbul remiterii sumelor solicitate. În demersul său, Baran a fost ajutat de avocata Daniela Janette Neagu, care a redactat un înscris denumit „tranzacţie” între părţi, referitoare la condiţiile impuse de Baran pentru retragerea materialelor de pe Internet, în condiţiile în care cunoştea că persoana vătămată nu datorează în mod real banii pretinşi.

Din suma solicitată, Baran a primit în total 14.500 de euro. Din aceşti bani, la data de 16 februarie 2012, Baran Tom şi Neagu au primit de la persoana vătămată suma de 10.000 de euro, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

La data de 16 februarie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea celor doi pe o perioadă de 24 de ore. La data de 18 februarie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a luat faţă de inculpaţi măsura obligării de a nu părăsi localitatea Bucureşti pe o perioadă de 30 de zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.