Acasă Politic Qatar: Romania isi va asuma toate obligatiile Protocolului de la Kyoto

Qatar: Romania isi va asuma toate obligatiile Protocolului de la Kyoto

DISTRIBUIȚI

115210 – 07122012 – Conferinţa Părţilor la Convenţia-cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (UNFCCC), care s-a desfăşurat în capitala Qatarului, Doha, s-a încheiat vineri. Delegaţia României la această întâlnire a cuprins reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Pădurilor (MMP) şi ai Ministerului Afacerilor Externe, fiind condusă de Elena Dumitru, secretar general adjunct al MMP.

Principalele teme de discuţie ale negocierilor de la Doha au fost continuarea Protocolului de la Kyoto (KP), printr-o nouă perioadă de angajament după anul 2012 (CP2), şi pregătirea viitorului acord global post 2020, obligatoriu din punct de vedere juridic.

În acest sens, şeful delegaţiei României, Elena Dumitru, a subliniat joi, în cadrul intervenţiei în plen că „România îşi va asuma toate obligaţiile care îi revin în urma adoptării Protocolului de la Kyoto în cadrul celei de-a doua perioade de programare, şi va încuraja implicarea celorlalte Părţi la Convenţie, alături de Uniunea Europeană.“

Elena Dumitru a adăugat că „Guvernul României acordă o atenţie particulară eficienţei energetice la nivel naţional, prin implementarea măsurilor adecvate în scopul respectării legislaţiei de mediu, şi a respectării mecanismelor flexibile conform Protocolului de la Kyoto“.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea aspect major discutat în cadrul întâlnirii referitor la continuarea lucrului sub Platforma Durban, care pregăteşte viitorul acord global în domeniul schimbărilor climatice, menit să stabilească angajamente obligatorii pentru toate Părţile la Convenţie, Elena Dumitru a afirmat că România susţine acest proiect şi încurajează o abordare globală a acestei problematici. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.