Acasă Politic Raed Arafat: Nu se pune problema desfiinţării Institutului Cantacuzino

Raed Arafat: Nu se pune problema desfiinţării Institutului Cantacuzino

DISTRIBUIȚI

115201 – 07122012 – Institutul Cantacuzino nu va fi desfiinţat, a anunţat ministrul sănătăţii, Raed Arafat, potrivit Capital.ro- Ministrul a precizat că a fost elaborat un memorandum în care se prevede posibilitatea unei soluţionări prin asocierea cu Antibiotice Iaşi.

Institutul Cantacuzino va fi reorganizat astfel încât să aibă o perspectivă de viitor, iar producţia de vaccinuri va fi manageriată de Antibiotice Iaşi, spunea în urmă cu puţin timp premierul Victor Ponta.

„Au lucrat, domnul Arafat şi ceilalţi, de ceva timp în ideea de a salva Institutul Cantacuzino, nu doar de a-l salva, dar de a da o anumită perspectivă de viitor. Ori asta înseamnă că cercetarea şi dezvoltarea rămân autonome, susţinute de către minister. Ideea a fost ca producţia să fie manageriată de către cei de la ntibiotice, acolo unde statul are participaţie majoritară şi va rămâne, nu va vinde niciodată. Antibiotice Iaşi a fost şi este producătorul român cu cele mai bune rezultate, au profit, produc aici în România şi, repet, este o societate
la care statul român are participaţia majoritară, deci avem controlul. E o idee de salvare a producţiei şi a cercetării”, potrivit lui Victor Ponta.

Ministerul Sănătăţii deţine 52% din producătorul de medicamente local Antibiotice Iaşi. – www.promptmedia.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.