Acasă Politic Sute de oameni blocati pe drumuri si sate intregi izolate din cauza...

Sute de oameni blocati pe drumuri si sate intregi izolate din cauza viscolului

DISTRIBUIȚI

 – 115565 – 21122012 – Ninsorile din ultimele zile au pus la încercare resursele autorităţilor, dar şi nervii oamenilor simpli. În judeţele aflate până în această noapte sub cod portocaliu, sute de oameni au fost salvaţi din nămeţi după ce au rămas blocaţi pe drumurile naţionale. Sate întregi au fost şi ele rupte de lume din cauza drumurilor închise, potrivit Antena 3.

Vineri dimineaţa mai sunt închise 10 drumuri naţionale, cele mai multe în zona Vrancea. Autorităţile au cerut instituirea stării de alertă în oraşul Focşani, din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului. 

Autorităţile din Vrancea au trimis în satul Bogza o tanchetă a armatei dotată cu aparatură medicală, pentru a  prelua un localnic care suferise un accident vascular cerebral. Tancheta armatei a fost însoţită de pluguri pînă la casa bolnavului, pentru că drumul era acoperit cu suluri de zăpadă adusă de viscol. Unul dintre pluguri a rămas blocat în nămeţi pe traseu. La întoarcere, pacientul a fost preluat de o ambulanţă care aştepta la intrarea pe un drum naţional.Pompierii din Vaslui au fost chemaţi la o altă urgenţă, în comuna Albeşti, unde o casă a luat foc. Din cauza nămeţilor de pe drum, autospecialele nu au mai reuşit să ajungă la destinaţie. Pompierii au lăsat maşinile de intervenţie în drum şi au plecat pe jos la intervenţie. Din păcate nu au mai reuşit să ajungă la timp ca să stingă incendiul. În incendiu nu a fost nimeni rănit, dar casa a ars complet. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.