Acasă Politic Bruxelles: Raportul MCV, publicat fără consultarea României

Bruxelles: Raportul MCV, publicat fără consultarea României

DISTRIBUIȚI

116391 – 27012013 – Comisia Europeană nu va mai trimite în prealabil proiectul final al raportului privind Mecanismul de Control şi Verificare pe justiţie la Bucureşti pentru eventuale ajustări din cauza faptului că în anii precedenţi raportul a ajuns în presă înainte de a fi publicat oficial de Bruxelles.

Autorităţile române nu vor mai primi anul acesta proiectul final al raportului privind Mecanismul de Control şi Verificare, aşa cum se întâmpla în fiecare an înainte de publicare. Comisia este deranjată din cauza scurgerilor apărute în presă anul trecut. CE consideră însă că aceste scurgeri pleacă de la autorităţile române, motiv pentru care raportul va fi publicat fără un acord final al textului dat de Bucureşti.

De obicei, autorităţile române primeau proiectul aproape final cu câteva zile înainte publicării astfel încât să poată modifica unele aspecte. Modificările erau operate pe forma textului, niciodată pe fond.Înainte însă ca aceste schimbări de formă să fie făcute, proiectul primit de la Bruxelle ajungea imediat în presă. Fapt care a deranjat Comsia.

Anul acesta oficialii de la Bruxelle vor publica documentul pe 30 ianuarie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.