Acasă Politic Bucuresti: Bugetul Ministerului Afacerilor Europene, avizat favorabil

Bucuresti: Bugetul Ministerului Afacerilor Europene, avizat favorabil

DISTRIBUIȚI

116462 – 29012013 – Comisiile pentru afaceri europene ale Parlamenatului au avizat, marţi, bugetul Ministerului Fondurilor Europene.

Ministrul Eugen Teodorovici a precizat că acesta va fi în 2013 în valoare de 184 de milione de lei.

„Pentru 2013, Ministerul Fondurilor Europene va avea un buget de 184 milioane lei, cu o finanţare de 6,09% din fonduri externe nerambursabile, restul de la bugetul de stat. Pentru cheltuieli de personal a fost alocată suma de 11,586 mii (16,3% creştere faţă de 2012). Bunuri şi servicii – 1,284 (15,6% creştere faţă de 2012). La proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile post aderare avem o creştere de 527%, adică o sumă de 171 milioane lei. Cheltuieli de capital – 67 mii lei”, a spus Teodorovici, la şedinţa comisiilor parlamentare.

El a arătat că aceste fonduri acoperă partea de structuri şi de activitate rămase la Ministerul Afacerilor Externe, „mai puţin departamentul care a trecut la MAE”. „În principal, creşterile faţă de anul trecut provin din proiecte pe care le avem în derulare şi din proiectele europene care vor fi lansate în perioada următoare, iar celelalte creşteri se datorează, la personal, apariţiei Ordonanţei 19/2012, la bunuri şi servicii prin restanţele la plata unor facturi din 2012. Principala alocare financiară se referă la Programul Operaţional de asistenţă tehnică, unde sunt mai multe domenii de intervenţie şi pentru care avem o alocare în funcţie de proiectele pe care le avem în derulare şi în funcţie de cele pe care vrem să le lansăm în 2013”, a mai spus Eugen Teodorovici.

El speră ca, până la sfârşitul anului, să fie accesate 50% din fondurile europene aflate la dispoziţia ţării noastre. Proiectul bugetului de stat pe anul 2013 urmează să fie analizat de comisiile de buget-finanţe şi apoi de plenul Camerei Deputaţilor şi al Senatului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.