Acasă Politic Bucuresti: CNA va analiza pe 31 ianuarie cererile protestarilor

Bucuresti: CNA va analiza pe 31 ianuarie cererile protestarilor

DISTRIBUIȚI

116463 – 29012013 – Un grup de activişti ai Campaniei Salvaţi Roşia Montană a protestat în faţa CNA, reclamând lipsa de reacție a instituției față de operatorii de televiziune care au transmis informaţii false şi contrare rezultatelor referendumului cianurii din data de 9 decembrie 2012 şi dezinformând, astfel, telespectatorii.

Acţiunea Campaniei Salvaţi Roşia Montană vine ca urmare a lipsei de răspuns din partea CNA la numeroasele sesizări înregistrate de cetăţenii României prin care aceştia reclamau Antena 3, B1TV şi Realitatea TV pentru transmitere de informaţii false despre rezultatele referendumului privind repornirea mineritului în Apuseni din 9 decembrie 2012, referendum invalidat conform rezultatelor oficiale ale BEJ Alba.

Începând cu orele 9.30, activiştii s-au legat în faţa instituţiei cu lanţuri şi sisteme de blocare de o instalaţie de metal şi au afişat bannere, acuzând CNA că a ascuns românilor adevărul despre Roşia Montană. De asemenea, ei au adus membrilor CAN o diagramă cu diametrul de un metru jumătate, reprezentând rezultatele reale ale referendumului cianurii, invalidat de neîntrunirea cvorumului prezenţei la vot a localnicilor.

După aproximativ o oră şi jumătate, preşedintele CNA, Laura Georgescu, a dat curs solicitării activiştilor de a purta o discuţie transparentă, în stradă şi nu în spatele uşilor închise despre revendicările acestora şi soluţionarea lor. Solicitările tinerilor au fost aceleaşi cuprinse în sesizările înaintate încă din luna decembrie Comisiei, şi anume: sancţionarea corespunzătoare a celor trei posturi pentru încălcarea prevederilor Legii audiovizualului şi a conţinutului audiovizual; obligarea celor trei posturi la recunoaşterea publică a faptei de a fi transmis în mod repetat informaţii eronate referitor la referendumul din judeţul Alba din data de 9 decembrie 2012; Revenirea asupra subiectului în prime – time cu prezentarea datelor corecte şi obiective.

Laura Georgescu a declarat public că sesizările vor fi introduse pe ordinea de zi a sedinţei CNA din 31 ianuarie 2013, iar revendicările activiştilor vor fi luate în discuţie în cadrul aceleiaşi sedinţe. Protestul s-a încheiat cu înmânarea către preşedintele CNA a diagramei cu rezultatele reale şi oficiale ale referendumului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.