Acasă Politic Bucuresti: Cum iti schimba FMI-ul optica

Bucuresti: Cum iti schimba FMI-ul optica

DISTRIBUIȚI

116259 – 22012013 – Privatizarea CFR Marfă a devenit „prioritatea numărul 1”, a declarat, marţi, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI.

Fenechiu a avut marţi o întâlnire de circa două ore şi jumătate cu delegaţia FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, la finalul căreia a declarat că au fost discutate stadiul angajamentelor ministerului şi obiectivele instituţiei privind creşterea gradului de atragere a fondurilor europene şi restructurarea companiilor cu pierderi din subordine.

„Prioritatea numărul 1 astăzi o reprezintă privatizarea CFR Marfă. Este un lucru pe care au nu mi l-aş fi dorit, am spus asta şi reprezentanţilor FMI. Nu mi l-aş fi dorit pentru că şi reprezentanţii FMI şi cei ai CE ne-au recomandat permanent să preluăm modele de succes, iar toate ţările din Europa au companii de transport marfă de stat. Din nefericire situaţia economico-financiară a companiei de transport marfă nu permite redresarea ei decât în condiţiile în care avem o infuzie de capital din partea unui investitor privat”, a spus ministrul.

Întrebat despre termenul de privatizare a companiei, Fenechiu a afirmat că acesta începe din februarie şi nu poate dura „sub nicio formă” mai mult de şase luni.

Statul va ceda 51% din titlurile companiei.

„Eu vizez ca în câţiva ani vânzarea restul de 49% din acţiuni să aducă statului un câştig considerabil”, a spus el. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.