Acasă Politic Bucuresti: Cursuri de specializare gratuite

Bucuresti: Cursuri de specializare gratuite

DISTRIBUIȚI

116574 – 01022013 – Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, anunţă selecţia pentru înscrierea în ultimele programe de specializare/ iniţiere/ perfecţionare gratuite derulate in cadrul proiectului “Mai multe centre de îngrijire pentru copilul tău, mai multe oportunităţi de angajare pentru tine”, finanţat din Fondul Social European.

Vor fi organizate cursuri pentru mediator social şi animator socioeducativ şi un curs de reconcilierea vieţii de familie cu viaţa profesională” în perioada 11 – 21 februarie 2013.

Descrierea ocupaţiei animator socioeducativ: realizează proiecte generale de animaţie socială, sportivă, educativă destinată copiilor din centrele ANTANTE. Organizarea activităţii începe cu programarea acesteia şi se continua până la evaluarea finală. Animatorul coordonează, monitorizează şi întocmeşte un raport privind activitatea în derulare. Principiile de lucru ale animatorului sunt cele ale toleranţei, autonomiei individuale, responsabilităţii sociale, respectării drepturilor copilului.

Conditii minime de accesare a cursului: Candidaţii la curs trebuie să fie absolvenţi de studii medii în domeniul socio-uman. Reprezintă un avantaj persoanele absolvente de postliceale/ studii superioare de scurtă durată/ studii superioare în domeniul socio-uman. 11 persoane din absolventele acestui curs vor fi angajate.

Descrierea ocupaţie mediator social: se implică în problematica socială cu care se confruntă persoane, grupuri, comunităţi defavorizate, în scopul ameliorării situaţiei sociale a acestora şi al facilitării relaţiilor în cadrul triadei individ – familie – comunitate. Mediatorul social cunoaşte legislaţia referitoare la protecţia socială a beneficiarilor şi facilitează asigurarea respectării drepturilor acestora.

Conditii minime de accesare a cursului: Candidaţii la curs trebuie să fie absolvenţi de studii medii în domeniul socio-uman. Reprezintă un avantaj persoanele absolvente de postliceale/ studii superioare de scurtă durată/ studii superioare în domeniul socio-uman sau juridic. 13 persoane din absolventele acestui curs vor fi angajate.

Descriere curslui de reconciliere a vieţii de familie cu viaţa profesională: Transformările care au loc într-un susbsistem familial influenţează şi celelalte subsisteme. Aceste schimbări se pot petrece lin, fără prea mari probleme sau din contră pot produce dezechilibre şi durere în cadrul familiei. Absolventul cursului se implică şi oferă suport părinţilor în vederea depăşirii situaţiilor dificile cu care aceştia se confruntă atât în plan profesional cât şi în plan familial.

Conditii minime de accesare a cursului: Candidaţii la curs trebuie să fie absolvenţi de studii medii în domeniul socio-uman. Reprezintă un avantaj persoanele absolvente de postliceale/ studii superioare de scurtă durată/ studii superioare în domeniul socio-uman sau juridic. Totodată, candidaţii la curs trebuie să fie angajaţi în centrele ANTANTE sau parinti ai copiilor inscrisi in prezent la centrele Antante.

Cursurile au grupa maximă de 28 de persoane, sunt gratuite şi vor avea loc în Bucureşti.

Cerinţe: persoane cu domiciliul in regiunea Bucuresti-Ilfov. Persoanele care au mai urmat un curs de calificare/specializare in cadrul proiectului nu sunt admise. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.