Acasă Politic Bucuresti: Intrarea în vigoare a Codului de procedură civilă, amânată din nou

Bucuresti: Intrarea în vigoare a Codului de procedură civilă, amânată din nou

DISTRIBUIȚI

– 116263 – 22012013 – Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a anunţat marţi că intrarea în vigoare a Codului de procedură civilă se va amâna de la 1 februarie la 1 iulie, pentru ca sistemul judiciar să fie operaţional.

„Sunt mari discuţii pentru că legea privind degrevarea instanţelor care ar fi permis intrarea în vigoare a Codului de la 1 februarie este în Parlament, retrimisă de preşedinte. Retrimiterea a fost făcută pe o chestiune de procedură parlamentară care viza Camera care ar fi trebuit să fie sesizată. Luând în calcul acest periplu parlamentar, soluţia cea mai bună ar fi amânarea intrării în vigoare a Codului, pentru ca sistemul să fie operaţional”, a spus Mona Pivniceru.

Ministrul Justiţiei a spus că data până la care se amână intrarea în vigoare a Codului de procedură civilă ar fi 1 iulie.

În 1 octombrie 2011 a intrat în vigoare noul Cod civil, iar noul Cod de procedură civilă era propus să intre de la 1 iunie 2012, fiind amânat oficial apoi pentru 1 septembrie 2012, după care s-a decis ca termen 1 februarie 2013. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.