Acasă Politic Bucuresti: Presedintele CSM acuza intensificarea amenintarilor la adresa independentei magistratilor

Bucuresti: Presedintele CSM acuza intensificarea amenintarilor la adresa independentei magistratilor

DISTRIBUIȚI

115729 – 04012013 – Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Alina Ghica a declarat vineri ca 2012 a fost un an greu pentru Justitie, in care amenintarile la adresa independentei magistratilor au fost mai vizibile ca oricand.

„Amenintarile la adresa independentei Justitiei au fost in 2012 mai vizibile ca oricand, ceea ce inseamna ca este nevoie de un Consiliu Superior al Magistraturii mai puternic decat oricand”, a spus Alina Ghica, in cadrul sedintei in care CSM isi alege noua conducere.

Aceasta a subliniat ca, in contextul unor declaratii din sfera politica de natura a aduce atingere independentei Justitiei, CSM a avut reactii ferme, de la apararea reputatiei magistratilor pana la situatii de sesizare a Curtii Constitutionale.

„In anul 2012, au fost aplicate masuri disuasive impotriva unor magistrati care au savarsit abateri disciplinare, inclusiv impotriva unui fost membru al CSM, suspectat de coruptie. Cu atat mai mult, CSM nu a ezitat sa acorde avizul pentru arestarea, retinerea sau efectuarea unor percheziti in cazul unor judecatori sau procurori urmariti penal si sa dispuna suspendarea sau eliberarea din functie a acestora dupa caz”, a mai spus Alina Ghica. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.