Acasă Politic Bucuresti: Raportul MCV a fost modificat

Bucuresti: Raportul MCV a fost modificat

DISTRIBUIȚI

116545 – 01022013 – Raportul Comisiei Europene adoptat in cadrul MCV si dat publicitatii miercuri a fost corectat joi, mentionandu-se ca doar doi ministri, nu trei, din guvernul Ponta sunt cercetati pentru fapte de coruptie.

Astfel, in raport, la capitolul „Integritate”, se arata: „In luna noiembrie, rapoartele prezentate de Agentia Nationala de Integritate (ANI) cu privire la unii ministri si inalti functionari nu au dus la demisia acestora. Noul Guvern si-a reiterat obiectivul de a lupta impotriva coruptiei, insa in randul noilor ministri exista doua cazuri confirmate de persoane care sunt cercetate penal pentru fapte de coruptie. In recomandarile sale din luna iulie, Comisia si-a exprimat speranta ca ministrii vor da un exemplu in ceea ce priveste respectarea aspectelor legate de integritate: acelasi lucru este asteptat si in ceea ce priveste acuzatiile de coruptie. Este esential pentru credibilitatea unui guvern ca persoanele care indeplinesc functii ministeriale sa se bucure de increderea publicului, de exemplu prin prezentarea demisiei atunci cand exista impotriva lor un raport ANI in materie de integritate. Cerintele constitutionale, inclusiv suspendarea din functia de ministru in cazul trimiterii in judecata, vor trebui aplicate in integralitate”.

Nici autorii raportului si nici purtatorul de cuvant al CE, Mark Gray, nu i-au nominalizat pe ministrii romani cercetati pentru fapte de coruptie, in presa fiind vehiculate numele ministrilor Relu Fenechiu, Liviu Dragnea, Dan Sova si Varujan Vosganian. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.