Acasă Politic Bucuresti: Se cere executarea silita a lui Adrian Nastase

Bucuresti: Se cere executarea silita a lui Adrian Nastase

DISTRIBUIȚI

116544 – 01022013 – Judecătoria Sector 1 a înregistrat pe 30 ianuarie o cerere a Inspectoratului de Stat în Construcţii pentru încuviinţarea executării silite a lui Adrian Năstase pentru prejudiciul din dosarul Trofeul Calităţii, potrivit Gandul.info.

În vara anului trecut Curtea Supremă l-a condamnat la 2 ani de închisoare cu executare pe Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calităţii. Instanţa a mai dispus ca Adrian Năstase şi ceilalţi cinci inculpaţi din dosar să plătească în solidar prejudiciul de 1,5 milioane euro.

Cererea de încuviinţare a executării silite înregistrate pe 30 ianuarie va fi judecată de Judecătoria Sector 1 pe vineri 1 februarie.

Avocaţii lui Adrian Năstase au declarat că este vorba de o procedură destul de complexă şi că solicitarea de încuviinţare a executării silite nu înseamnă că automat bunurile fostului premier vor fi executate silit pentru recuperarea pagubelor.

Tot la Judecătoria Sector 1 a fost înregistrată o cerere similară pe numele Dianei Gasparovici, condamnată şi ea în dosarul Trofeul Calităţii. Diana Gasparovici este singura din ”lotul Năstase” care încă nu se află în închisoare ea nefiind găsită de poliţie. Diana Gasporovici a fost dată în urmărire naţionlă de Poliţia Română dar fără succes. 

În sentinţa din 20 iunie, prin care Năstase a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, se menţionează că dispoziţiile sentinţei din prima instanţă sunt menţinute. Astfel, cei cinci judecători au decis să menţină decizia prin care Adrian Năstase, Jianu Irina Paula, Popovici Bogdan, Popovici Marina Ioana, Vasile Mihail Cristian şi Gasparovici Diana sunt obligaţi să plătească prejudiciul de aproximativ 1,45 milioane euro. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.