Acasă Politic Bucuresti: Taxele locale mai mari

Bucuresti: Taxele locale mai mari

DISTRIBUIȚI

116231 – 22012013 – Primariile care au datorii nu vor mai putea sa mentina taxele locale la nivelul de anul trecut, Guvernul obligandu-le sa indexeze impozitele prin noi hotarari locale.

Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca autoritatile locale ca sa nu creasca taxele si impozitele locale vor fi introduse de Guvern prin modificarea Codului Fiscal, potrivit Ziare.com.

La inceputul anului, Guvernul a adoptat o ordonanta care stabileste ca pentru 2013 autoritatile locale pot adopta hotarari privind reducerea nivelurilor valorilor impozabile, impozitelor, taxelor locale si amenzilor prevazute in hotararea de guvern aprobata in 2012 „cel mult pana la nivelurile prevazute prin hotararile autoritatilor administratiei publice locale respective, adoptate de catre acestea pentru anul 2012”.

Atunci, premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul doar comunica autoritatilor locale rata cumulata a inflatiei si ca nu poate decide nivelul taxelor, acesta fiind atributul consiliilor locale, care pot reduce taxele cu 4% sau le pot majora cu maximum 36%. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.