Acasă Politic Bucuresti: ”Verzii” cer interzicerea mineritului cu cianuri

Bucuresti: ”Verzii” cer interzicerea mineritului cu cianuri

DISTRIBUIȚI

116226 – 21012013 – Cei doi deputaţi ai Partidului Verde – Remus Cernea şi Ovidiu Iane – au anunţat luni că prima propunere legislativă Verzilor face referire la interzicerea exploatărilor miniere pe bază de cianuri.

“Partidul Verde nu acceptă, sub nicio formă, utilizarea cianurilor şi nici decopertarea solului în cadrul lucrărilor de extragere a aurului” a declarat presedintele Partidului Verde, Remus Cernea.

“Fac un apel către toţi parlamentarii USL să ne susţină proiectul şi să detensionăm această situaţie ce se prelungeşte de mai mult de zece ani”, a mai spus Cernea.

Deputatul Partidului Verde, Ovidiu Iane a completat argumentaţia folosindu-se de implicaţiile economice ale interzicerii utilizării cianurii în exploatările aurifere: “Dezvoltarea durabilă este principiul esenţial după care se ghidează Partidul Verde şi acest lucru va fi uşor de identificat în fiecare propunere legislativă pe care o vom înainta. Spre exemplu, printr-un plan bine pus la punct, dezvoltarea zonei de la Roşia Montană va produce mult mai mult capital decât cantitatea de aur extrasă. (…)  Nu vom emite legi lipsite de aplicabilitate, nu am ajuns în Parlament pentru a face figuraţie.”.

Partidul Verde face apel către reprezentanţii societăţii civile şi ONG-uri pentru a se alătura şi a ne susţine în acest demers legistativ, drept pentru care îi invităm să ne ajute la redactarea versiunii finale a propunerii legislative.

Cei doi deputaţi verzi au anunţat că sâmbătă, 19 ianarie 2013, la Palatul Parlamentului a avut loc congresul de comasare a celor două partide verzi din România: Partidul Verde şi Mişcarea Verzilor – Democraţi Agrarieni. Preşedintele noului partid este Remus Cernea, iar Ovidiu Iane ocupă funcţia de preşedinte executiv.

Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni, este acum, pentru prima dată, reprezentaţi în Parlamentul României prin cei doi deputaţi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.