Acasă Politic Chisinau: Preşedintele OSCE: Problema transnistreană e prioritară

Chisinau: Preşedintele OSCE: Problema transnistreană e prioritară

DISTRIBUIȚI

116261 – 22012013 –Ucraina va depune tot efortul pentru avansarea procesului de reglementare a problemei transnistrene, dă asigurări ministrul ucrainean de Externe, Leonid Kojara, care a venit marti la Chişinău în calitate de preşedinte în exerciţiu al OSCE, potrivit Romanian Global News.

În cadrul unei întervederi cu premierul Vlad Filat, oficialul a salutat dialogul direct între autorităţile de la Chişinău şi administraţia de la Tiraspol în formatul 1+1. Preşedintele în exerciţiu al OSCE a menţionat că următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2 va fi organizată la Lvov, Ucraina.

La rândul său, premierul Vlad Filat a spus că Republica Moldova are mari aşteptări în ceea ce ţine de evoluţia în anul 2013 a procesului de reglementare a conflictului transnistrean şi a subliniat că Ucrainei îi revine un rol important în contextul presedinţiei OSCE.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei efectueaza marţi o vizită la Tiraspol, unde se va întâlni cu liderul transnistrean, Evghenii Şevciuk. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.