Acasă Politic Din nou despre Elbit Systems Ltd

Din nou despre Elbit Systems Ltd

DISTRIBUIȚI

 – 115691 – 03012013 – Cea mai mare companie privata israeliana specializata in dezvoltarea de tehnologii pentru industria de aparare, Elbit Systems Ltd., a consemnat anul trecut cea mai buna performanta bursiera a sa din 2009 incoace, gratie avansului comenzilor din partea statului evreu, pe fondul escaladarii violentei in Orientul Mijlociu, transmite Bloomberg, citată de Finanţiştii.ro. Actiunile Elbit au incheiat anul 2012 in scadere cu doar 2,2% fata de 2011 la bursa americana, la o cotatie de 40,05 dolari/titlu, dupa ce, in ultima zi a anului trecut, au

cunoscut o apreciere de 4,2% fata de ziua anterioara. In 2011 si 2010, actiunile Elbit au cunoscut o adevarata prabusire, scazand in valoare cu 23%, respectiv 18%. In urma declansarii conflictului israeliano-palestinian din Gaza, la jumatatea lunii noiembrie 2012, dar si ca urmare a cresterii tensiunilor dintre Israel si Iran, guvernul de la Tel Aviv a lansat un adevarat val de comenzi de tehnologie militara catre Elbit Systems. Acestea au compensat scaderea veniturilor Elbit din activitatile derulate in Statele Unite si Europa.

Compania a anuntat luni ca a semnat noi contracte de furnizare de echipamente militare cu Ministerul Apararii israelian, in valoare totala de 315 milioane dolari, dupa ce, in septembrie, primise alte comenzi, in suma totala de 420 milioane dolari.

 Cata vreme vor fi conflicte in regiune, in special in Israel, Elbit va continua sa profite, furnizand armatei israeliene echipamentele necesare pentru a face fata acestor conflicte”, spune analistul Bashan. In august, un comitet interministerial a recomandat majorarea bugetului de aparare al Israelului cu circa 3,5% pe an, pana la aproape 20 miliarde dolari in 2017, de la 16,6 miliarde dolari anul acesta. Pe 14 noiembrie 2012 Israelul a declansat o operatiune militara de 8 zile impotriva militantilor Hamas din Gaza, denumita „Stalpul Apararii”. In decursul acesteia, 167 de palestinieni si 6 israelieni au fost ucisi.

Pariuri pe război – Potrivit pariurilor introduse pe site-ul Intrade.com, sunt sanse de 33% ca Israelul si Statele Unite sa lanseze un atac militar asupra facilitatilor nucleare iraniene pana la finalul anului 2013. Circa jumatate din incasarile totale ale Elbit Systems din 2011 au provenit din SUA si Europa. Compania se afla in cautarea unor noi surse de venituri, in conditiile in care Congresul american vizeaza reducerea cheltuielilor militare cu cel putin 487 miliarde dolari in urmatorii 10 ani, iar economia zonei euro stagneaza, pe fondul adancirii crizei datoriilor suverane. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.