Acasă Politic Strasbourg: Aderarea României la Schengen, pe lista de priorităţi a preşedinţiei irlandeze

Strasbourg: Aderarea României la Schengen, pe lista de priorităţi a preşedinţiei irlandeze

DISTRIBUIȚI

116097 – 16012013 – Europarlamentarul Sabin Cutaş a pledat, prin intermediul unei intervenţii scrise aferente dezbaterii privind preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către Irlanda, pentru includerea aderării României la Schengen pe lista de priorităţi a acesteia pentru următoarele şase luni. Deputatul european a subliniat că neglijarea acestui subiect atât de important pentru România ar valida argumentele care fac din Schengen un „club exclusivist”.

„Doresc, in primul rând, să salut preluarea de către Irlanda a preşedinţiei Uniunii Europene si sa îmi exprim speranţa ca aceasta va reuşi sa duca la îndeplinire o mare parte a programului elaborat pentru următoarele şase luni. Redresarea economica si crearea de locuri de munca, in special in rândul tinerilor, se numără printre obiectivele ambiţioase, a căror realizare corespunde cu aşteptările cetăţenilor europeni. Cu toate acestea, nu am cum să nu constat cu mâhnire că unul dintre punctele centrale ale tuturor ţărilor care au deţinut preşedinţia UE de la începutul lui 2011 până în prezent – aderarea României si Bulgariei la Spaţiul Schengen – nu se regăseşte printre priorităţile Irlandei”; a declarat Sabin Cutaş.

„Doamna Lucinda Creighton declara recent că preşedinţia irlandeză nu se va ocupa de teme „mărunte” şi reamintea că Irlanda este unul dintre membri vechi ai UE. Tocmai de aceea pledez pentru includerea aderării României la Schengen pe lista prioritatilor, având in vedere ca libera circulaţie a mărfurilor, capitalurilor, dar şi a persoanelor ar aduce o importanta contribuţie la îndeplinirea obiectivului de creştere economica. Neglijarea acestui aspect atât de important pentru ţara mea ar valida argumentele care fac din Schengen un „club exclusivist”, erodând libertăţile fundamentale pe care se fondează Uniunea Europeană”, a conchis europarlamentarul român. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.