Acasă Politic Bucuresti: Antonescu vrea ca fostii presedinti sa nu mai poata reveni in...

Bucuresti: Antonescu vrea ca fostii presedinti sa nu mai poata reveni in politica

DISTRIBUIȚI

117306 – 28022013 – Presedintele PNL, Crin Antonescu, se gandeste ca fostii presedinti ai Romaniei sa nu se mai poata intoarce in viata politica, dupa incheierea perioadei din fruntea statului. Liderul liberal vrea ca o astfel de prevedere sa fie inclusa in Constitutie.

Senatorul PNL vrea ca, in acest mod, presedintele Romaniei sa fie cat mai putin partizan si sa nu mai reprezinte interesele unui partid.

Crin Antonescu a facut precizarile in contextul in care a afirmat ca se astepta la anuntul presedintelui Traian Basescu, cel care a spus ca se va intoarce in politica in anul 2014, dupa alegerile prezidentiale.

„Cred de principiu ca nu ar fi rau ca la un moment dat sa se aseze, daca nu la nivelul legii, dar macar ca o cutuma, ca cine a ajuns o data presedinte al Romaniei sa considere asta varful si capatul carierei sale politice, cumva dupa maniera americana, pentru ca nimeni n-a vazut un presedinte al SUA care dupa aceea sa fie din nou senator, deputat, sa se lupte acolo pentru o noua candidatura. Daca vrem cu adevarat sa avem pe viitor un presedinte cat mai putin partizan, deloc partizan daca se poate, un presedinte care sa nu mai reprezinte acolo interesele unui partid, poate ca acest lucru ar trebui impus si prin lege, sau prin Constitutie. Ai ajuns presedinte, fa-ti mandatul de presedinte avand in minte ca nu mai ai treaba cu niciun partid, ca nu te intorci dupa aceea intr-un partid sau in viata politica”, a explicat Antonescu, miercuri.

Presedintele PNL a spus ca propunerea nu are legatura cu anuntul facut de Traian Basescu, adaugand ca se poate discuta si despre impunerea prin Constitutie a acestei prevederi.

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la Viena, ca ramane in continuare in viata politica si dupa ce i se termina mandatul, pentru ca nu poate fi pensionar. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.