Acasă Politic Bucuresti: Austeritatea a afectat activitatea Armatei in 2012

Bucuresti: Austeritatea a afectat activitatea Armatei in 2012

DISTRIBUIȚI

117207 – 25022013 –   Şedinţa de bilanţ a activităţii MApN pe anul 2012 a început, luni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, a premierului Victor Ponta şi a ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

2012 a fost un an de criză, restricţiile bugetare afectând şi activitatea Armatei României „prin agravarea stării tehnice a echipamentelor militare şi prin urmare nivelul de pregătire a Armatei”, a declarat, la bilanţ, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă.

Potrivit evaluării Statului Major General, structura organizatorică a Armatei nu a suferit modificări substanţiale anul trecut, deoarece acest proces a fost încheiat din 2008, conform Strategiei de Transformare a Armatei României.

Totodată, nivelul de pregătire a forţelor şi mijloacelor destinate Serviciului de Luptă a fost menţinut cu dificultate la standardele NATO şi naţionale.

În acelaşi timp, anul trecut, Armata României şi-a menţinut nivelul maxim de susţinere a forţelor în operaţii în afara teritoriului naţional prin depăşirea frecventă a cifrei de 2.000 de militari dislocaţi simultan în teatre. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.