Acasă Politic Bucuresti: Blaga o atacă pe Macovei

Bucuresti: Blaga o atacă pe Macovei

DISTRIBUIȚI

117210 – 25022013 –   Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că salută moţiunea Monicăi Macovei pentru şefia PDL, dar a adăugat că aceasta ar trebui „să fie mai atentă la exprimări”, menţionând că „acei FSN-işti” au susţinut-o pe ea şi pe Cristian Preda să intre în Parlamentul European.

Întrebat, înainte de şedinţa de luni a BPN al PDL, dacă partidul se împarte în reformişti şi FSN-işti, aşa cum a descris partidul Cristian Preda la lansarea moţiunii „Reformiştii” a Monicăi Macovei, Vasile Blaga a spus: „Nu. Salut moţiunea doamnei Macovei şi a colegilor din grupul respectiv, dar cu câteva nuanţe din declaraţiile domniilor lor eu cel puţin nu sunt de acord cu ele. Reformişti, FSN-işti, aici domnul Preda a fost membru de partid înainte de ’89 şi doamna Macovei nu cred că putea fi procuror dacă nu era membru de partid. Acei FSN-işti i-au trimis în Parlamentul European, i-au susţinut să intre în Parlamentul European, i-a susţinut ca miniştri, când nici măcar nu erau membri ai partidului, pe domniile lor”, potrivit Realitatea Tv.

El a arătat că nu ştie dacă aceştia mai rămân în partid dacă nu câştigă.

„Dacă nu câştigă eu mă gândesc dacă mai rămân în partid. Nu mi se pare o abordare fericită. Adică, ce are asta cu reforma? Asta sună a reformă? Asta nu sună nici măcar a democraţie. Dacă tot ţii la partidul ăsta pe care vrei să-l conduci, eu cred că ţine şi vrea să-l conducă, dar să fie mai atentă la exprimări”, a mai spus Blaga despre Monica Macovei.

El a fost întrebat cum comentează unele afirmaţii ale Monicăi Macovei care ar fi spus că ar dori „exorcizarea spiritului FSN-ist din PDL” în cazul în care va câştiga ea alegerile. „Nu mă pricep, nu sunt nici popă, mă scuzaţi, preot, nu mă pricep la vrăjitorii, întrebaţi-o pe dânsa”, a spus Blaga.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, ea precizând, în conferinţa de presă susţinută duminică alături de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi, Adrian Papahagi, că moţiunea pe care o depun împreună se numeşte „Reformiştii”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.