Acasă Politic Bucuresti: Bugetul trece, amendamentele opozitiei, nu

Bucuresti: Bugetul trece, amendamentele opozitiei, nu

DISTRIBUIȚI

– 116670 – 06022013 – Parlamentul României a finalizat, marţi, 5 februarie, dezbaterile generale şi a adoptat toate cele 54 de articole ale Legii bugetului de stat pe anul 2013, majoritatea în varianta comisiilor de buget-finanţe din cele două Camere. Niciun amendament al opoziţiei nu a fost aprobat.

Potrivit documentului, deficitul bugetar pentru 2013 va fi 18.176,8 milioane lei, tinand cont de faptul că veniturile preconizate ajung la 98.182, 5 milioane lei, iar cheltuieli – 116.359,3 milioane lei.

Au fost, de asemenea, adoptate primele două anexe care fac parte integrantă din lege, precum şi alocaţiile bugetare pentru Administraţia Prezidenţială, Senat, Camera Deputaţilor, ÎCCJ, Curtea Constituţională, Consiliul Legislativ, Curtea de Conturi, Consiliul Concurenţei, Avocatul Poporului, CNSAS şi CNA.

Legea bugetului de stat pe anul 2013 cuprinde 3 capitole (Dispoziţii generale, Responsabilităţi în aplicarea prezentei legi şi Dispoziţii finale), iar primul dintre acestea este structurat în cinci secţiuni: Dispoziţii referitoare la Bugetul de stat pe anul 2013, Dispoziţii referitoare la bugetele locale pe anul 2013, Dispoziţii referitoare la bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate pe anul 2013, Dispoziţii referitoare la proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare pe anul 2013, Dispoziţii referitoare la proiecte cu finanţare din fonduri rambursabile pe anul 2013. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.