Acasă Politic Bucuresti: Liberalul Puiu Hasotti reevalueaza relatiile de prietenie romano-ungare

Bucuresti: Liberalul Puiu Hasotti reevalueaza relatiile de prietenie romano-ungare

DISTRIBUIȚI

117001 – 18022013 – Liderul senatorilor PNL Puiu Hasotti face apel la calm in problema steagului secuiesc, radicand, in paralel, si problema inghetarii relatiilor parlamentare in cadrul grupului de prietenie România-Ungaria si, la nevoie, chiar desfiintare lui. Opinia liberalului apare in contextul in care Budapesta a continuat, saptaman trecuta, ”manifestările ostile” la adresa României.

”Trebuie să ne păstrăm calmul, asta neînsemnând că trebuie să tolerăm astfel de manifestări ostile României şi poporului român, fie că vin din ţară, de exemplu Laszlo Tokes, fie că vin de la Budapesta. Trebuie să avem o atitudine fermă. Sigur, trebuie să ţinem cont că sunt alegeri şi partidele au nevoie de acest discurs ultranaţionalist, care din păcate, la Budapesta este mult-mult prea des şi mult prea puternic folosit”, a afirmat Hasotti la RFI.

Potrivit liberalului, Parlamentul României ar trebui să se adreseze Legislativului ungar, atentionand ca ostilitatea la adresa Romaniei si a omanilor nu va ramane nesanctionata. In aceasta linie, o prima masura ar putea fi desfiinţarea grupului parlamentar de prietenie cu Ungaria. A doua măsură, îngheţarea tuturor relaţiilor parlamentare între cele două ţări. ”Sigur că aceste măsuri trebuie discutate, trebuie agreate, trebuie conjugate cu ceea ce face Ministerul Afacerilor Externe. Însă ca parlamentar, vă spun că în situaţia în care Parlamentul maghiar nu revine la atitudini corecte, europene, care să nu jignească poporul român şi România, prima chestiune, îngheţarea tuturor relaţiilor şi desfiinţarea comisiei de prietenie cu Ungaria. Avem cu o sută de ţări comisii de prietenie, n-o să avem cu Ungaria. Sper că vor înţelege cei de la Budapesta mesajul Parlamentului României, că altceva nu avem ce face”, a mai spus Hasotti.

Acesta a criticat si mesajele publice ale ambasadorului Ungariei in Romania: ”Eu am fost însă mult mai surprins de declaraţiile ambasadorului maghiar, cum că, culmea, susţine revizuirea Constituţiei, România să nu fie stat naţional şi să fie autonomie teritorială. Păi să susţină astfel de chestiuni la vreo cinci mii de kilometri mai la răsărit, dacă vrea să susţină neapărat astfel de chestiuni”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.