Acasă Politic Bucuresti: Marius Petcu a fost condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare

Bucuresti: Marius Petcu a fost condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare

DISTRIBUIȚI

116868 – 12022013 – Fostul lider sindical Marius Petcu a fost condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare cu executare, potrivit unei decizii de marti a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

ICCJ a mentinut astfel deciziile luate anterior de Tribunalul Bucuresti, pe 8 decembrie 2011, si ulterior de Curtea de Apel, potrivit Romania Tv.

Marius Petcu este astfel primul lider sindical condamnat la inchisoare cu executare, pentru luare de mita.

Dupa decizia definitiva a celei de-a treia instante, fostul lider sindical mai poate doar sa faca o contestatie in anulare. Pentru a i se anula pedeapsa, ar trebui insa sa se gaseasca vicii procedurale, dar sunt sanse foarte mici ca Petcu sa mai scape de inchisoare.

In plus, Marius Petcu nu va mai avea dreptul de a exercita drepturi civile 10 ani dupa executarea pedepsei. Sindicalistul va fi incarcerat marti.

El a fost prins in flagrant in martie 2011, in timp ce primea 40.000 de euro mita de la Petre Scrieciu, suma ce ar fi reprezentat o parte din banii ceruti pentru ca firma omului de afaceri sa execute lucrarile la un centru pentru sindicate din Snagov. Fostul lider sindical a stat in arest preventiv din 31 martie pana in 20 iunie 2011, cand a fost eliberat sub control judiciar.

Pe 21 aprilie 2012, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Marius Petcu, pentru luare de mita, in forma continuata. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.