Acasă Politic Bucuresti: Tribunalul a suspendat PUZ-ul care stabileşte traseul autostrăzii suspendate

Bucuresti: Tribunalul a suspendat PUZ-ul care stabileşte traseul autostrăzii suspendate

DISTRIBUIȚI

117337 – 28022013 – Tribunalul Bucuresti a suspendat, joi, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) care stabileste traseul drumului expres spre autostrada A1 – Bucuresti-Pitesti, potrivit unui comunicat emis de Grupul de Oponenta a Proiectului Drum Expres Penetratie Ciurel – A1, un ONG care se opune realizarii acestui proiect si doreste anularea documentatiei de urbanism, potrivit Hotnews.ro. Ion Dedu, seful Directiei de Infrastructura din Cadrul Primariei Capitalei sustine ca hotararea Tribunalului nu afecteaza proiectul, iar lucrarile vor continua de indata ce municipalitatea va avea bani. In acest moment lucrarea este blocata din lipsa fondurilor.

„Astazi 28 februarie 2012, Instanta Tribunalului Bucuresti a solutionat favorabil procesul intre Grupul de Oponenta a Proiectului Drum Expres Penetratie Ciurel – A1, reprezentat de unul din membri – familia Coordoneanu Ovidiu – si Primaria Municipiului Bucuresti, in sensul suspendarii actului administrativ, Hotararea Consiliului General nr. 131 din data de 30 august 2012, cu privire la implementarea PUZ-ului acestui proiect megalomanic”, se arata in comunicatul Grupului de Oponenta.

Grupul de Oponenta sustine ca utilitatea acestui proiect este zero si prin suspendarea PUZ-ului cetatenii vor fi scutiti sa plateasca „aceasta lucrare inutila din buzunarele proprii”.

„Prin aceste actiuni trebuie sa responsabilizam Municipalitatea ca fiecare ban atribuit diferitelor proiecte sa fie bine gospodarit si argumentat, asigurandu-se astfel eficienta maxima astef incat costurile de trai pentru cetateanul bucurestean sa scada iar Bucurestiul sa aiba o dezvoltare de tip metropolitan durabila si coerenta. Trebuie sa avem in vedere criza economica in care ne aflam cu toti si in care o sa ramanem ani la randul cantonati in ea si care ne invata ca fiecare ban public cheltuit trebuie bine justificat fiind foarte scump de obtinut prin eforturile cetatenilor Municipiului Bucuresti”, sustine Grupul de Oponenta.

De asemenea, acestia sustin ca drumul afecteaza uzina de apa potabila de la Rosu. „Uzina de preparare a apei potabile de la ROSU asigura 33% din necesarul orasului Bucuresti. Drumul expres intersecteaza intr-un mod periculos Uzina de preparare a apei potabile de la Rosu si toata infrastructura aferenta acesteia, existand pericolul potential de infestare a apei potabile prin atacuri teroriste, accidente rutiere care produc pagube instalatiilor de preparare a apei potabile si creearea unui smog deasupra bazinelor deschise de apa potabila. Acest lucru a fost dovedit in instanta prin documente tehnice, de urbanismiar si de mediu, iar aceasta in intelepciune ei a dat solutia cuvenita”, sustine Grupul.

Ion Dedu, seful Directiei de Infrastructura a Primariei Capitalei, sustine ca nu are cunostinta de aceasta decizie a Tribunalului, dar, chiar daca ar exista, nu afecteaza lucrarea. „Exproprierile pentru lucrare se pot face si in baza Studiului de Fezabilitatea, deci aceasta hotararea nu afecteaza lucrarea. Cetatenii au nevoie de aceasta lucrare de infrastructura fiindca bd. Maniu este foarte aglomerat. In acest moment, singurul lucru care ne impiedica sa facem aceasta lucrare sunt banii. De indata ce se va rezolva aspectul financiar, ne apucam de treaba si putem incepe exproprierile. Nu putem multumi pe toata lumea si sa pastram fiecare casa care s-a construit acolo, unele in mod ilegal”, a declarat Dedu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.