Acasă Politic Bucuresti: Vosganian crede ca angajatii Oltchim alunga investitorii

Bucuresti: Vosganian crede ca angajatii Oltchim alunga investitorii

DISTRIBUIȚI

117014 – 18022013 – Investitorii ar putea fi alungaţi de protestele repetate ale angajaţilor de la Oltchim, a declarat, luni, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, după întălnirea cu reprezentanţi ai acestora veniţi la Bucureşti.

„Am avut către sindicate următorul apel: cred că o formulă în ziua în care se dau salarii se angajează în greva foamei nu este o formulă care să ne ajute să salvăm combinatul. Respect foarte mult ataşamentul lor faţă de drepturile salariaţilor, dar trebuie să găsim o formulă responsabilă, să ne ajute să salvăm combinatul, nu spre un deznodământ fatal. Niciun investitor nu ar veni la un combinat un salariaţii declară greva foamei şi ameninţă cu sinuciderea în ziua în care îâşi primesc salariile. Am propus ca la fiecare două săptămâni să avem câte o consultare, pentru a avea o comunicare transparentă. Combinatul trebuie salvat şi în ciuda a ceea ce mi s-a spus că Oltchim nu are nicio şansă, eu mă încăpăţânez să cred că se poate”, a mai spus ministrul.

Angajaţii Oltchim cer de la ministrul Vosganian mai multe garanţii privind siguranţa locului de muncă , dar şi respectarea contractului colectiv de muncă . În ultimele două săptămâni, salariaţii Oltchim au cerut autorităţilor soluţii pentru plata salariilor şi pentru repornirea combinatului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.